12
jan

Wanneer moet reintegratie 2e spoor ingezet worden?

Bepalend voor het moment van het inzetten van reintegratie 2e spoor is niet alleen het moment dat duidelijk is dat terugkeer naar het eigen werk niet meer mogelijk is. Ook moet zijn onderzocht welke andere mogelijkheden er binnen het eigen bedrijf zijn. In dit artikel leest u wanneer reintegratie 2e spoor toegepast dient te worden.

26
okt

Wat is ziekteverzuim en wat zijn de oorzaken?

Gezonde werknemers zijn van groot belang voor een onderneming. Het is daarom belangrijk te beperken of zelfs voorkomen dat werknemers zich ziekmelden. Ziekteverzuim is op de lange termijn vervelend voor werkgevers én werknemers.

12
okt

Subsidie voor leren en ontwikkelen in MKB

De regering wil werkgevers en werknemers ondersteunen om tijd en geld te investeren in leren en ontwikkelen op de werkvloer. Van maandag 2 maart tot en met dinsdag 31 maart 2020 konden MKB ondernemers een subsidie aanvraag indienen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

12
feb

Heel Nederland coacht!

Coaching is de laatste tijd erg populair in Nederland, er komen steeds meer coaches bij. In de afgelopen 5 jaar is het totale aantal verdubbeld. Het programma ‘RAMBAM’ deed onderzoek naar coaches welke klanten hielpen met ernstige psychische problemen.

29
jan

Slaap tekort: 7 gevolgen voor je werk

Slaap tekort is slecht voor je werk: je bent minder productief, je maakt sneller en meer fouten, je neemt grotere risico’s en je meldt je vaker ziek. Honderd jaar geleden sliepen de meeste mensen 7 tot 9 uur per nacht, maar tegenwoordig komt nog maar 48% van de volwassenen aan deze uren toe.

15
jan

Een mantelzorgvriendelijke organisatie in 4 stappen

Het belangeloos zorgen voor een dierbare noemen we mantelzorg. Mantelzorg komt vaak ongevraagd op je pad en iedereen krijgt hier vroeg of laat mee te maken. In dit artikel leggen we je uit hoe je in 4 stappen een mantelzorgvriendelijke organisatie creëert.

1
jan

Werknemer met schulden: dit kan HR doen!

Een meerderheid van de werkgevers heeft regelmatig te maken met personeel met financiële problemen. Medewerkers met zorgen over financiën en schulden hebben veelal last van stress, concentratieverlies, verminderd functioneren en dit kan leiden tot verzuim.

18
dec

Hoge Raad verbiedt ‘slapend dienstverband’ na langdurige ziekte

Het is niet meer toegestaan om een werknemer ‘slapend in dienst’ te houden na twee jaar ziekte. Werkgevers doen dit nu nog vaak wel, om daarmee het betalen van een hoge transitievergoeding te ontlopen bij het ontslag van de werknemer.

4
dec

Geen ’werkstress’ maar ren-je-rot-stress

Stress wordt een steeds groter probleem in ons land en uit onderzoek van TNO blijkt dat werknemers zich gemiddeld elf miljoen dagen per jaar ziek melden; niet vanwege een zware migraine of buikgriep, maar vanwege stress.

20
nov

Kanker en werk

Jaarlijks krijgen ruim 40.000 mensen van de beroepsbevolking de diagnose kanker. Een deel van deze mensen wil zo snel mogelijk weer aan het werk. Welke rol kun je als werkgever hierin hebben? Wat kun je als werkgever doen om je medewerker zo goed mogelijk te begeleiden in werkhervatting? In dit artikel lees je er meer over.

BEL DIRECT