Nieuws

20
mei

“Mam, is het normaal dat je nooit meer wat hoort?”

Ook al is het bericht niet wat hij wil horen, dan krijgt hij wél een bericht. Helemaal niets vernemen is veel erger. Dat wachten op bericht. En hij zal in het leven nog zoveel solliciteren, met goeie en slechte ervaringen, maar ik hoopte voor hem dat -ook al was het slecht nieuws- dat hij dan tóch positief terug zou kunnen kijken op zijn allereerste echte sollicitatie-ervaring. Lees verder in dit blog!

14
apr

Zo voorkom je een corona-burnout

De coronacrisis heeft bij veel mensen voor een burn-out gezorgd. Uit onderzoek van vakbond CNV ,van deze zomer, bleek dat 1 op de 10 ondervraagden deels door deze crisis tegen een burn-out aan zit. Hoe je een corona-burnout voorkomt lees je hier!

12
feb

Heel Nederland coacht!

Coaching is de laatste tijd erg populair in Nederland, er komen steeds meer coaches bij. In de afgelopen 5 jaar is het totale aantal verdubbeld. Het programma ‘RAMBAM’ deed onderzoek naar coaches welke klanten hielpen met ernstige psychische problemen.

29
jan

Slaap tekort: 7 gevolgen voor je werk

Slaap tekort is slecht voor je werk: je bent minder productief, je maakt sneller en meer fouten, je neemt grotere risico’s en je meldt je vaker ziek. Honderd jaar geleden sliepen de meeste mensen 7 tot 9 uur per nacht, maar tegenwoordig komt nog maar 48% van de volwassenen aan deze uren toe.

1
jan

Werknemer met schulden: dit kan HR doen!

Een meerderheid van de werkgevers heeft regelmatig te maken met personeel met financiële problemen. Medewerkers met zorgen over financiën en schulden hebben veelal last van stress, concentratieverlies, verminderd functioneren en dit kan leiden tot verzuim.

18
dec

Hoge Raad verbiedt ‘slapend dienstverband’ na langdurige ziekte

Het is niet meer toegestaan om een werknemer ‘slapend in dienst’ te houden na twee jaar ziekte. Werkgevers doen dit nu nog vaak wel, om daarmee het betalen van een hoge transitievergoeding te ontlopen bij het ontslag van de werknemer.

4
dec

Geen ’werkstress’ maar ren-je-rot-stress

Stress wordt een steeds groter probleem in ons land en uit onderzoek van TNO blijkt dat werknemers zich gemiddeld elf miljoen dagen per jaar ziek melden; niet vanwege een zware migraine of buikgriep, maar vanwege stress.

20
nov

Kanker en werk

Jaarlijks krijgen ruim 40.000 mensen van de beroepsbevolking de diagnose kanker. Een deel van deze mensen wil zo snel mogelijk weer aan het werk. Welke rol kun je als werkgever hierin hebben? Wat kun je als werkgever doen om je medewerker zo goed mogelijk te begeleiden in werkhervatting? In dit artikel lees je er meer over.

6
nov

Burn-out? De baas is de dupe

In dit blogartikel wordt duidelijk gemaakt waar het mis gaat in de manier waarop we in onze maatschappij omgaan met burn-out-klachten: het werk (werkgever en collega’s) wordt hier de dupe van problemen waarin het geen enkel aandeel heeft.

23
okt

The making of: HR Plaza

HR Plaza is ontstaan uit een samenwerking tussen sterke organisaties in Noord-Holland op het gebied van alle facetten binnen HRM. Door de handen ineen te slaan is HR Plaza in staat totaaloplossingen te bieden voor al uw personeelsvraagstukken.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader